Стотици родолюбиви българи от двете страни на Балкана вече се

...
Стотици родолюбиви българи от двете страни на Балкана вече се
Коментари Харесай

Движението в прохода Шипка е еднопосочно, проверяват за ножове и палки гражданите на върха

Стотици родолюбиви българи от двете страни на Балкана към този момент се изкачват по стъпалата към историческия монумент на връх Шипка, с цел да отдадат респект към починалите за Освобождението на България, макар мъглата и ниските температури, които са 2 градуса под нулата.

Министър-председателят Гълъб Донев ще взе участие в тържественото честване там, с което ще бъде маркиран Националният празник на България 3 март и 145-ата годишнина от Освобождението. За обезпечаване на публичния ред е проведен и пропускателен пункт на полицията в подножието на Паметника на свободата.

Празничните прояви на Шипка стартират в 11 часа с концерт на площадката пред Паметника на свободата. От 11.30 ч. министър председателят Гълъб Донев ще одобри почетния часовой, след което ще стартира заупокойната молитва в памет на починалите воини, отслужена от Великотърновския митрополит Григорий.

Паметникът на свободата ще работи с удължено работно време до 19 ч., изясни шефът на Национален парк-музей " Шипка-Бузлуджа " Чавдар Ангелов.

" Паметникът на свободата ще бъде по традиция оставен отворен до приключването на формалната гала. Всеки, който желае да прегледа нашата експозиция ще може да направи това, условно, след 12.30 ч. "

Посетителите на Шипка ще се ревизират за неразрешени предмети през контролно-пропускателен пункт, осведоми комисар Илиян Илиев от полицията в Стара Загора, заяви БНР.

Паркирането на върха ще се прави по предписание на органите на реда.

" Един зов към жителите, които желаят да посетят храм-паметника - да не носят в себе си ножове, палки и други такива неразрешени предмети, поради всеобщото посещаване на мероприятието. "

Въведени са и ограничавания в прохода " Шипка " - до 18 часа ще бъде спряно двупосочното директно придвижване. Алтернативният маршрут е през Прохода на републиката.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР