Стотици работници от алкохолните фабрики на арестувания алкохолен бос Миню

...
Стотици работници от алкохолните фабрики на арестувания алкохолен бос Миню
Коментари Харесай

Работници на Миню Стайков отново на протест, блокират жп линия

Стотици служащи от алкохолните заводи на задържания алкохолен необут Миню Стайков се събраха още веднъж на митинг през днешния ден в село Церковски.

По-рано сутринта те блокираха жп линията в региона с празен рейс. Протестът е поради акцията на Агенция " Митници " от през вчерашния ден, която запечата 3 данъчни склада в Карнобатско на Стайков със подозрения за осъществени груби нарушавания.

Работниците обаче, които са над 2000 в трите заводи за произвеждане и бутилиране на алкохол, са притестени, че ще изгубят работата си и няма да могат да устоят фамилиите си.

Протестиращите упорстват да схванат по чие предписание се организира акцията на митничарите и за какво се запечатват хранилища на Винпром Карнобат и Сис индустрис.

Според комерсиалния шеф на винзавода Емил Пилев не е била показана никаква писмена заповед за вчерашната акция.

За следващ път той изясни, че гроздоберната акция е в разгара си, а пред и в завода има тонове грозде, които би трябвало да бъдат обработени.

Според Агенция " Митници " обаче са открити съществени нарушавания и складовете ще останат запечатани най-малко 48 часа, а след решение на способен съд този период можело да бъде продължен.

" С тези инспекции се помрачи празника на Карнобат, за който се готвим от толкоз време. Той е на 26 септември, само че още преди няколко дни започнаха съпътстващите събития - през днешния ден има шампионат по битка ", показа пред 24 часа кметът на Карнобат Георги Димитров. Вчера той отхвърли да позволи стотиците служащи да блокират пътя Сливен-Бургас с претекстовете, че по този начин може да се провокират съществени пътни произшествия. Протестите не престават и сега, чака се намясто да дойде шефът на Митници Бургас. Протестът се охранява от десетки служители на реда, там е шефът на Охранителна полиция и КАТ в ОД Министерство на вътрешните работи Бургас комисар Неделчо Рачев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР