Стотици протестиращи срещу задължителното ваксиниране против Covid-19 се включиха в

...
Стотици протестиращи срещу задължителното ваксиниране против Covid-19 се включиха в
Коментари Харесай

Стотици протестираха в Белгия и Германия срещу Covid мерките

Стотици протестиращи против наложителното имунизиране срещу Covid-19 се включиха в шествие и проява в белгийската столица Брюксел. Протести имаше и в някои немски градове.
 
Последните данни за разпространяването на коронавирусната зараза подреждат Белгия измежду най-засегнатите европейски страни, като към този момент бе доближат връх от 60 хиляди инфектирани за денонощие.
 
Новите случаи за ден са приблизително 28 хиляди, само че съгласно експерти скоро може да доближат 125 хиляди. При 94 % е открит разновидността Омикрон.
 
От 1 март валидността на имунизационния документ ще бъде понижена от девет на пет месеца. Безсрочно остава действието му при използване на подсилваща доза ваксина.
 
Около 4 хиляди протестиращи против анти Covid ограниченията на немското държавно управление се събраха в Нюрнберг, като доста от тях бяха без защитни маски.
 
Те носеха плакати с надписи "Карл Лаутербах /министъра на здравеопазването/ е по-лош от короната " и "Не съм опитно свинче за фармацевтичната промишленост ".
 
Канцлерът Олаф Шолц поддържа наложителната имунизация за всички на възраст над 18 години, само че в ръководещата коалиция има различия по въпроса.
 
На площад "Терезиен вийзе " в Мюнхен се състоя проява на Асоциацията за правата на децата в поддръжка на свободното решение за имунизиране и за отбраната на подрастващите по време на пандемия.

Източник: БНР
 
 

 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР