Стотици протестиращи излязоха снощи по улиците на арменската столица Ереван,

...
Стотици протестиращи излязоха снощи по улиците на арменската столица Ереван,
Коментари Харесай

Масови протести в Ереван след предаването на Нагорни Карабах

Стотици протестиращи излязоха нощес по улиците на арменската столица Ереван, с цел да показват гнева си от предаването на Нагорни Карабах.
Прочетете още
Недоволството им е подбудено от бездействието на държавното управление по отношение на окончателния провал на арменските управляващи в отцепническия район след военната интервенция на Азербайджан.

Етническите арменци в Нагорни Карабах желаеха гаранции за сигурност, преди да предадат оръжията си, ден откакто Азербайджан разгласи, че си е върнал контрола върху отделилия се район.

От президентството в Баку обявиха, че арменците ще имат равни права с останалите азербайджански жители.

„ Обсъждаме въпроса за реинтеграцията и всичките й съставни елементи. В своята тирада и общонационален апел президентът също акцентира, че политическите, икономическите, обществените и филантропичните права, както и религиозните права на карабахските арменци ще бъдат обезпечени от азербайджанската страна. Като споделяме „ реинтеграция ”, имаме поради всички тези детайли, в това число обществената и икономическата реинтеграция в Азербайджан на карабахските арменци ”, съобщи Хикмет Хаджиев, консултант на президента на Азербайджан.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР