Стотици продемократични активисти отново изпълниха улиците на Хонконг, съобщава Ройтерс.

...
Стотици продемократични активисти отново изпълниха улиците на Хонконг, съобщава Ройтерс.
Коментари Харесай

Нови протести в Хонконг

Стотици продемократични деятели още веднъж извършиха улиците на Хонконг, оповестява Ройтерс. Протестът в самостоятелния район става единствено ден, откакто полицията се изтегли от кампуса на Политехническия университет, който беше окупиран от стачкуващи в продължение на две седмици, съобщи БГНЕС.
Протестите бяха възобновени с нова мощ, откакто през миналата седмица получиха поддръжката на американския президент Доналд Тръмп – нещо, което притегли още повече вниманието на международната общественост към протичащото се в азиатския финансов център и провокира остра реакция от страна на Пекин.
След над пет месеца на нестихващи митинги – някои от които прераснаха в конфликти, в Хонконг въпреки всичко е релативно умерено. Една от аргументите е провелите се предходната седмица избори за общински препоръки, доминирани напълно от продемократични претенденти.
Въпреки това стачкуващите не прекратена недоволството си и не престават да упорстват за оставката на подкрепяния от Пекин водач Кари Лам. Според тях континентален Китай продължава да се меси във вътрешните каузи на Хонконг и да нарушава правата и свободите на жителите му, които са предпазени по силата на съглашение, подписано при връщането на английската колония на Пекин през 1997 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР