Стотици приятели, почитатели, колеги на големия български тенор Камен Чанев

...
Коментари Харесай

Оперният свят се сбогува с тенора Камен Чанев |

Стотици другари, фенове, сътрудници на огромния български тенор Камен Чанев от Държавна опера-Стара Загора и от оперните театри от страната си взеха последно довиждане с него във фоайето на операта през днешния ден.

Венци от Министерството на културата, от Старозагорския митрополит Киприан, от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, от кмета на Община Сливен и Общинския съвет-Сливен, от Областния шеф на Област Стара Загора, от Съюза на българските музикални и танцови дейци, от всички опери в страната, от оперната прима и артистичен шеф на Държавна опера-Стара Загора Веселина Кацарова, от доста институции бяха поднесени през днешния ден пред портрета на Камен Чанев. На видео стена се излъчваха фрагменти от забележителните му участия в постановки на Държавна опера-Стара Загора – „ Аида " на Стадион „ Берое ", „ Турандот ", „ Отело " и звучеше неговият глас.

Своите съболезнования изпратиха огромната оперна прима Ана Томова-Синтова, кметовете на София – Йорданка Фандъкова, на Бургас – Димитър Николов, на Сливен – Стефан Радев, шефът на Софийска опера и балет - акад. Пламен Карталов, Национален музикален спектакъл „ Стефан Македонски ".

В „ Писмо до Камен " сътрудниците му от Софийската опера и балет Светозар Рангелов, Сара-Нора Кръстева, Костадин Андреев и неговата брачна половинка Детелина написаха: „ Трудно е и необикновено да изречем: Последно довиждане, приятелю Камене! Плачем. От всяка падаща сълза все-повече ни боли. Ще те помним с щедростта на гения ти и сърцатостта, които ти раздаваше богато. Сцените и ефира ще са цялостни с твоя ослепителен глас и няма да ни позволи да мислим и приказваме за теб като минало. Всъщност - никой не си потегля същински, до момента в който има хора, които го помнят и обичат. Дано Бог постели за теб най-меката пътека и да те сложи на най-хубавата сцена! "

Погребението на огромния български артист бе в стеснен фамилен кръг в двора на Митрополитския Храм „ Свети Димитър " в Стара Загора.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР