Стотици привърженици на тунизийския президент Каис Сайед излязоха днес по

...
Стотици привърженици на тунизийския президент Каис Сайед излязоха днес по
Коментари Харесай

Стотици привърженици на тунизийския президент излязоха по улиците в очакване на резултатите от референдума


Стотици последователи на тунизийския президент Каис Сайед излязоха през днешния ден по улиците на столицата Тунис, с цел да отпразнуват края на гласуването на референдума за нова конституция, оповестява Българска телеграфна агенция.

Сайед се причисли към огромна навалица от свои последователи, които минаха по централните улици Тунис, размахвайки тунизийски флагове, ликувайки и свирейки с автомобилни клаксони, откакто късно нощес неофициални резултати от гласуването демонстрираха, че болшинството от гласоподавателите са одобрили приемането на новата конституция, в която е планувано усилване на пълномощията на президента.

Президентът съобщи пред публицисти, че ще обезпечи " доста по-добър живот " на жителите и даде обещание възстановяване на изискванията на живот и продължение на битката с корупцията.

" Ние преминахме от брега на отчаянието и разочарованието към брега на вярата ", съобщи Сайед. " Няма да има връщане обратно...Това е цялостно отделяне от една система, която е отхвърлена вечно ", посочи той.

Тунизийският Независим висш орган за изборите съобщи, че довечера ще бъде оповестен формален временен резултат от референдума, а окончателният резултат ще бъде обявен на 28 август.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР