Стотици привърженици на руския опозиционен лидер Алексей Навални подкрепиха днес

...
Стотици привърженици на руския опозиционен лидер Алексей Навални подкрепиха днес
Коментари Харесай

Навални се изправя срещу Питин, кандидатира се за президент на Русия

Стотици последователи на съветския опозиционен водач Алексей Навални поддържаха през днешния ден кандидатурата му като самостоятелен претендент за президент и са подготвени да внесат номинацията му в ЦИК, международните медии.

ПРИПОМНЕТЕ СИ ПРОТЕСТ НА НАВАЛНИ В МОСКВА-СНИМКИ

Това стана на заседание в Москва в наличието на представители на градската изборна комисия.

"Всичките 742-ама участници в събранието гласоподаваха "за ", срещу бяха нула, въздържали се нула ", сподели Иван Жданов, правист на учредената от Навални Фондация за битка с корупцията.



По думите му Навални и упълномощени от него лица ще внесат още през днешния ден в ЦИК документите за издигането му за претендент.

Самият опозиционер бе споделил, че през днешния ден ще се състоят събрания на гласоподаватели в 20 съветски града, на които ще бъде подкрепена неговата кандидатура.

Алексей Навални е най-опасният съперник на президента Владимир Путин, само че няма право да се кандидатира в избори поради влезнала в действие присъда по престъпно дело, считано за политически стимулирано.

Кой ще наследи Путин в Русия

Ходорковски: Путин към този момент има опция

Руските управляващи прекратиха регистрацията на партията на Алексей Навални

Той би могъл да стане противник на Путин на изборите през март следващата година, в случай че за него бъде направено изключение или присъдата бъде анулирана.

Кампанията на Навални въодушеви хората в най-отдалечените кътчета на Русия, само че съвсем сигурният победител на изборите е Путин, който има 80 % утвърждение на национално ниво, отбелязва АП.

Russian opposition figure Aleksei Navalny says he's gathered enough nominations to run in the March 18 presidential election as his supporters rallied in 20 cities across Russia. https://t.co/VRsxXkQ7ZC pic.twitter.com/ySfWM2K74B
— RFE/RL (@RFERL) 24 декември 2017 година
Според съветското изборно законодателство, с цел да бъде регистриран един самостоятелен претендент (какъвто е Навални), той би трябвало да събере най-малко 300 хиляди подписа на гласоподаватели.

Срокът за внасяне в ЦИК на описите с подписите е от 27 декември до 31 януари.

Навални сподели през днешния ден, че е уверен, че ще завоюва, в случай че взе участие в изборите, и прикани последователите си да бойкотират вота, в случай че управляващите откажат да ги записват.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР