Стотици посрещнаха тази сутрин изгрева на брега на Черно море.

...
Стотици посрещнаха тази сутрин изгрева на брега на Черно море.
Коментари Харесай

Алтернативният Джулай морнинг - на Дунав

Стотици посрещнаха тази заран изгрева на брега на Черно море.

Часове, преди да посрещнат първото юлско утро, стотици хора от страната и чужбина се събраха на брега, на река Дунав край Тутракан, с цел да изпратят последната юнска вечер, споделя NOVA.

Любопитни обстоятелства за "Джулай Морнинг "

Тук бе и Джон Лоутън от "Юрая Хийп ". Той извърши химна на Джулай морнинг дружно с БТР. Дванадесетчасовият маратон стартира през вчерашния ден от 24 часа и продължи до 7 часа сутринта с доста рок музика. Толерантен към високите децибели този път бе даже вицепремиерът Валери Симеонов, който запя с Джон Лоутън.

Традицията на Джулай морнинг идва от 60-те години, с хипи придвижването.

У нас мнозина избират най-източния бряг на българското Черноморие - Камен бряг, където слънцето огрява най-рано.



Десетки хора от цялата страна се съраха на плажа Корал и посрещнаха изгрева с концерт-протест за спасяването на "последния несъсипан плаж на юг от Бургас " от беззаконието и разрухата.

Преди ден стопанинът на плажа излезе с изказване на медиите, с което показва подозрения, че хората имат желание да посегнат на оградата, която огражда парцела им от началото на лятото. В същото време в обществените мрежи от сдружението „ Да запазим корал” дадоха отговор, че обичат това място и не биха безчинствали на него. Недоволстват от продажбата на терена, в параметрите на който попадат пясъчни дюни. Наскоро се стигна до следващ епизод от сагата Корал, откакто се заприказва за фотокапани, които дебнат за извършители на плажа.
 Джулай морнинг в Бургас Джулай морнинг в Бургас
"Не може хищни апетити да изяждат цялата ни природа и цялата ни страна, парче по парче.Значи тука, в Корал ги чака неуспех. Няма да могат да откраднат дюните, да ги изринат, да построят.Значи това място няма да го вземат.Тука са се запънали хората ", съобщи Евгений Дайнов.

"Това ограждане на дюните с колове и огради,тази принуда от страна на униформени служители на реда и охранители частни върху плажуващи жители в това число от чужбна, което е неприемливо и немислимо и ние вършим връзка с тая галерия Джулай морнинг преди 30 години нали беше цялостно с служители на реда и с загадка полиция и е немислимо 30 години по-късно да имаме такива условия ", сподели Петър Миланов.

Вижте още във видеото:



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР