Стотици полицаи претърсиха 47 имота в Германия във вторник сутринта

...
Стотици полицаи претърсиха 47 имота в Германия във вторник сутринта
Коментари Харесай

Германската полиция разби корупционна мрежа в здравеопазването

Стотици служители на реда претърсиха 47 парцела в Германия във вторник сутринта по съмнения в счетоводни измами, свързани с медикаменти против рак, осведоми ДПА.

Разследването е ориентирано против 14 обвинени, в това число деветима лекари, трима фармацевти и двама мениджъри на фармацевтични компании, разгласи представител на прокуратурата в Хамбург.

Днешната интервенция, в която взеха присъединяване 420 служители на реда и шестима прокурори, се организира в провинциите Хамбург, Шлезвиг-Холщайн и Долна Саксония.

Става въпрос за подкупи и корупция в опазването на здравето и счетоводна машинация, двете са свързани с определяне на медикаменти и сметки за химиотерапия, изясни представителят и акцентира, че евентуалните вреди са за милиони евро.

Според немска медия огромен производител на химиотерапия в Хамбург е в центъра на следствието. Компанията е подкупвала лекари, с цел да предписват медикаментите на пациенти с рак. В допълнение към рушвети за повече от 500 000 евро лекарите са получавали заеми, които не трябвало да връщат, достъп до първокласни коли и съоръжение в техните кабинети.

Рецептите отивали в аптека, обвързвана с компанията. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР