Стотици поддръжници на американския президент се събраха във Вашингтон във

...
Стотици поддръжници на американския президент се събраха във Вашингтон във
Коментари Харесай

Сблъсъци и сълзотворен газ на протестите във Вашингтон

Стотици поддръжници на американския президент се събраха във Вашингтон във вторник вечерта, с цел да стачкуват против оповестяването на успеха на на президентските избори.
По информация на телевизия „ Фокс Нюз ”, полицията е арестувала най-малко шестима души за разнообразни закононарушения, в това число владеене на оръжия и муниции, владеене на електрошоков револвер и нахлуване на служител на реда. За да разпилян стачкуващите, силите на реда са употребявали флакони с пикантен спрей.
Много от протестиращите се събраха на Фрийдъм Плаза, източно от Белия дом, с цел да поддържат изказванията на Тръмп за изборна машинация ден преди Конгресът да разгласи дефинитивно резултатите от изборите. Стотици останаха на площада през нощта, макар дъжда и ниските температури.
Кадри от конфликтите бяха оповестени в обществените мрежи.
 Доналд Тръмп се вживя в ролята на протестър Доналд Тръмп се вживя в ролята на протестър
Президентът Доналд Тръмп съобщи, че ще участва на митинги във Вашингтон, окръг Колумбия, на 6 януари, денят, в който Конгресът удосто...
Междувременно в Туитър Тръмп написа, че Вашингтон е залят от хора, които не желаят да се примирят с резултатите от откраднатите избори и насочи обичайния си апел: „ НАПРАВЕТЕ АМЕРИКА ОТНОВО ВЕЛИКА! ”.
Местните управляващи се бяха подготвили за опцията за жестоки конфликти преди митингите. Магазините в центъра на града са заковали прозорците си от боязън да не бъдат разрушени по време на възможни вълнения.
Кметът Мюриел Баузър изиска помощ от Националната армия за контрола на трафика и прикани жителите да стоят настрани и да заобикалят борба.
По информация на медията, през днешния ден в 11:00 ч. Доналд Тръмп ще приказва пред своите поддръжници във Вашинггон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР