Стотици по улиците на Тел Авив в петък вечерта, за

...
Стотици по улиците на Тел Авив в петък вечерта, за
Коментари Харесай

Протест в Израел заради смъртта на заложници в Газа

Стотици по улиците на Тел Авив в петък вечерта, с цел да изразят гнева си след гибелта на трима заложници, инцидентно убити от израелски бойци в Ивицата Газа.

Демонстрантите настояха държавното управление да предприеме дейности за незабавното освобождение на заложниците, държани от „ Хамас ”. Сред множеството хора се виждаха плакати с имената и фотосите на доста от отвлечените на 7 октомври.

До митинга се стигна, откакто представител на израелската войска разгласи, че трима заложници са били по простъпка убити от бойци в Газа. Въоръжените сили неправилно ги взели за опасност при интервенция в северната част на палестинския анклав.

„ Реакцията ми беше на първо място тъга. Това са фамилии, които познавам персонално, и хора, които са чакали с такава вяра завръщането на околните си. Това ме удари в сърцето, показвайки ми, че би трябвало да има договорка тъкмо в този момент, с цел да ги върнем. И би трябвало да създадем повече, с цел да помогнем на тези хора да излязат от този затвор ”, счита Зохар Авигдори, който живее в Тел Авив.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР