Стотици пловдивчани се събраха на протест срещу застрояването на парк,

...
Стотици пловдивчани се събраха на протест срещу застрояването на парк,
Коментари Харесай

Стотици хора демонстрираха в защита на парк в Пловдив

Стотици пловдивчани се събраха на митинг против застрояването на парк, оповестяват БГНЕС и БНР.

Радиото отбелязва, че двойно повече хора (над 500 души) стачкуваха спрямо демонстрацията през предходната неделя. Недоволните жители се събраха в отбрана на парка зад хотел " Санкт Петербург " в квартал " Кършияка ", Пловдив. Според БГНЕС в митинга са взели участие над 600 поданици на Пловдив.

След първия митинг Общината съобщи, че има желание да резервира зелената повърхност, да не разрешава строителство, както и подготвеност да закупи частния парцел от сегашния притежател Байрам Солак.

Протестът продължи повече от час.

През предходната седмица от сегашния притежател бяха изсечени 64 дървета, като подозренията бяха за застрояване.

Районният кмет Ральо Ралев, който поддържа настояванията на хората, беше поканен, с цел да направи доклад за свършеното от него. От Инициативния комитет също направиха доклад за направеното и обявиха, че кметът Иван Тотев е заречен във вторник да се организира тристранна среща сред протестиращите, притежателя на терена Байрям Солак и Общината, с цел да се разиска откупуването на парцела в интерес на хората.

От Инициативния комитет демонстрираха няколко документа и оповестиха, че няма правна обосновка, съгласно която паркът да бъде застроен. Беше оповестено и че два дни откакто са били засадени нови 40 дръвчета от хората от квартала, е пристигнала бригада, която е направила опит да ги отреже. По сигнал на хората и след намесата на полицията това е било предотвратено.

Планирани са митинги и през идната седмица.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР