Стотици пловдивчани, живеещи в малките улици зад Водната палата, приветстваха

...
Стотици пловдивчани, живеещи в малките улици зад Водната палата, приветстваха
Коментари Харесай

Елтабло цъфна в средата на ремонтирана улица

Стотици пловдивчани, живеещи в дребните улици зад Водната палата, приветстваха преди 4 години новината, че регионът ще се обновява с пари по Оперативна програма „ Региони в напредък ”. Той е една от зоните за влияние, написани в Интегрирания проект за градско възобновяване и развиване. В дребните улички тук техника не бе влизала с години. Паважът и асфалтът бяха изровени от дълбоки ями, а тротоарите - непроходими. Ремонтите тук са към края си и кварталът в действителност е видоизменен. Хората обаче се чудят по какъв начин при цяла дузина проектанти, ангажирани с проектите, и особено определена компания за строителен контрол, след майсторите са останали толкоз доста неудачи. Твърдят, че геодезията е разчертана неуместно и при първия огромен дъжд избите им ще се наводнят. След ремонта пък улица „ Детелин Войвода ” остана и с елтабло по средата. Който е изготвял тези планове, идвал ли е въобще в региона, питат живеещите в квартала и приготвят групова тъжба до Общината.

Пловдив е неповторим с доста неща, само че към този момент си имаме още една забележителност - електрическо табло по средата на улицата. Наричаме го Паметника. Наредиха новите павета и оставиха това тук ”, споделя Мария, която живее на ул. " Детелин Войвода ". И в продължение на 50 метра по улицата демонстрира още доста неточности на плана. Има огромни наклони и плитки улами за събиране на водата и отвеждането до дъждоприемните шахти. Хората се тормозят, че при първия пороен дъжд водата ще тръгне към мазетата им.

Твърдят, че първоначално доста се радвали на плана. Според него в едната част би трябвало да има обособени места за паркиране. Вместо тях строителите са оставили циментова плоча от остаряла постройка. До нея има противозаконен гараж, който по план би трябвало да е зелена повърхност с беседка.

Другото знамение са двете шахти за противоположни води от противозаконните къщи в края на улицата. Те са плитки и при дъжд от тях извират нечистотии, пишат в жалбата си съкварталците. По друга странна прищявка на „ Детелин Войвода ” няма тротоари.

„ Бях на мястото и това, което сме създали, е да прибавим още една дъждарка. Това е към този момент ”, изясни арх. Соня Славчева, началник на плана от страна на общината.

За таблото на EVN в средата на платното хората от квартала са подготвили групова тъжба до Общината и Министерството на районното развиване, което е ръководещ орган на европейската стратегия.

Знаем за проблематичното табло на ул. „ Детелин Войвода ”. Представител на общината е внесъл искане то да бъде преместено, само че услугата би трябвало да се заплати. Когато постъпят парите, ще го преместим, обясниха от EVN.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР