Стотици пловдивчани и гости на града се възползваха от топлото

...
Стотици пловдивчани и гости на града се възползваха от топлото
Коментари Харесай

Ври от народ на Главната в Пловдив, кафетата преливат СНИМКИ

Стотици пловдивчани и посетители на града се възползваха от топлото време и излязоха на открито със фамилиите и приятелите си в последния почивен ден след новогодишните празници. Главната улица се пръска по шевовете, а намирането на място за паркиране се оказва задача невъзможна.



Заради безплатната синя зона и празничното разписание на рейсовете множеството пловдивчани, живеещи в крайните квартали, са избрали да се придвижат до центъра с автомобила си. Така преди да намерят място за паркиране, водачите са принудени да въртят кормилото най-малко 30 минути. И въпреки това да опъва нервите им, настроението бързо се оправя откакто стигнат до Главната и видят по какъв начин там животът кипи на цялостни обороти.



Кафенетата са претъпкани с хора, пристигнали да си разменят няколко приказки и да опишат на близки и познати по какъв начин са посрещнали 2022 година „ Дано най-накрая да се маха този вирус и да се върнем към естествения живот “, разяснява 27-годишна пловдивчанка и добави, че не й пречело, че градската заря била анулирана, тъй като нейната компания си устроила същинска шоу стратегия с дузина фойерверки пред блока. „ Все отново средствата отиват за благотворителна идея “, добави младата жена.



Търговците по Главната означават, че толкоз доста хора не е имало нито един от предходните почивни дни. „ Днес е напряко пъкъл – един на 100 да влизаше в магазините, оборотите щяха да скочат до небето “, шеговито подметна една от продавачките. Хората пък към този момент се стискат, тъй като „ харчовете по празниците по никакъв начин не били малко.



Тези, които ще вървят по имени дни през януари обаче, хвърлят по едно око на предлаганото в магазините. Масово залагат на обичайните дарове – облекла, колани и портмонета.



Атракция за дребни и огромни и през Новата година си остава ледената пързалка. Въпреки че множеството гости са деца и младежи, не липсват и възрастни, които си напомнят детските години и карането на кънки, в тези времена по асфалт. „ Все едно е да караш ролери”, изяснява Ани на приятелката си, която занапред се учи да кара кънки на лед.



Общата повърхност на оборудването е 4000 кв. м., като за първи път са построени алеи, които влизат във вътрешността в Цар-Симеоновата градина до фонтана Деметра, което прави преживяването още по-приятно. За положителното въодушевление способства и музикалното озвучаване.



A до момента в който хората разпускат, чистачките не престават да лъскат пространството по протежението на целия център.















Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР