Стотици пациенти бяха евакуирани днес от болница Аш Шифа в

...
Стотици пациенти бяха евакуирани днес от болница Аш Шифа в
Коментари Харесай

Стотици пациенти бяха евакуирани от болница Аш Шифа в Газа, но вътре вероятно има още хора

Стотици пациенти бяха евакуирани през днешния ден от болница " Аш Шифа " в линията Газа, след като израелската войска даде период от един час за евакуиране на най-голямото лечебно заведение в палестинската територия, съобщи Франс прес, като се базира на собствен сътрудник на място. Той сподели, че е видял стотици хора да напущат " Аш Шифа ". Според следеното от ислямисткото придвижване " Хамас " министерство на опазването на здравето в линията Газа обаче в болничното заведение остават 120 ранени пациенти, както и неизяснен брой недоносени бебета. Тези данни не са тествани по самостоятелен път.

Малко по-рано представители на самата болница споделиха, че не може да бъдат евакуирани 450 заболели и ранени. Лекари също са останали в " Аш Шифа ", с цел да се грижат за тях.

Израелската войска от своя страна посочи, че не издала разпореждане за изтегляне на хората болничното заведение, а просто е изпълнила молба на шефа на лечебното заведение.

Най-малко 32 души бяха убити при два израелски въздушни удара в южната част на линията Газа тази нощ, споделиха медицински източници на място, представени от Ройтерс. При офанзивите в Хан Юнис и Дейр ал Балах починаха надлежно 26 и 6 индивида - данни, които не са доказани по самостоятелен път.

Израелската войска нанесе тези въздушни удари, откакто предизвести цивилните палестинци да се реалокират. Тя пренасочва вниманието си към южна Газа, откакто на процедура откри надзор над северната част от палестинската територия.

Междувременно интернет и телефонните връзки в линията Газа бяха отчасти възобновени в линията Газа през днешния ден, заяви Асошиейтед прес.

Това постави завършек на спирането на телекомуникациите, което принуди Организация на обединените нации да спре доставките на сериозно нужна филантропична помощ, защото международната организация не бе в положение да координира своите конвои.

На октомври " Хамас " извърши изненадващо нахлуване в Израел, при което бяха убити към 1200 души, най-вече цивилни. Бойците на палестинското ислямистко придвижване водиха в линията Газа почти 240 заложници - мъже, дами и деца, показва АП.

В отговор израелската войска стартира в линията Газа интервенция, при която за шест седмици според локалните управляващи, следени от " Хамас ", са били убити над 12 000 палестинци, две трети от които дами и малолетни. 2700 души са в неопределеност, като се счита, че доста от тях са затрупани под парчета. Тези данни, които не са тествани по самостоятелен път, не вършат разграничаване сред цивилни и участници във военни дейности. Израел твърди, че е умъртвил хиляди бойци, отбелязва АП.

Около 2,3-те милиона поданици на линията Газа изпитват сериозен дефицит на храна и вода, предизвести Организация на обединените нации. Засега не е ясно по кое време ще бъдат възобновени доставките на филантропична помощ, които бяха прекратени през вчерашния ден.

Израел в това време се съгласи да позволява по две цистерни с гориво в Газа дневно, откакто бе подложен на напън от Съединените щати, отбелязва Би Би Си.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР