Стотици от Бялото братство се очаква да се включат в

...
Стотици от Бялото братство се очаква да се включат в
Коментари Харесай

Последователите на Петър Дънов посрещат Божествената Нова година

Стотици от Бялото приятелство се чака да се включат в танца Паневритмия рано тази заран - на 19 август, когато почитателите на Петър Дънов посрещат Божествената Нова година на Молитвения рид на Седемте рилски езера при изгрев слънце. Това е и кулминационната точка на Лятната духовна школа на Братството, която стартира на 1 август и приключва на 25 август.

Участниците в Паневритмията танцуват в кръг под звуците на цигулки, които са в центъра на ритуала. Те изричат избрани молебствия, най-после си честитят Божествената Нова година.

По групи празникът продължава до следобеда по поляните наоколо, на 2300 м. надморска височина. Включват се и хора, които не са били в лагера на Бялото приятелство, туристи, пристигнали особено за Паневритмията, съобщи.

Британският историк и ефирен водещ проф. Бетани Хюз и екипът ѝ включиха в обиколката си из България Седемте езера и летния лагер на братството. Проф. Хюз беше у нас по покана на Министерството на туризма, с цел да показа страната ни в предаването " Съкровищата по света “, гледано в над 120 страни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР