Стотици мотоциклетисти от страната и чужбина се събраха на панорамната

...
Стотици мотоциклетисти от страната и чужбина се събраха на панорамната
Коментари Харесай

Във Варна откриха Монумент на загиналия моторист

Стотици мотоциклетисти от страната и чужбина се събраха на панорамната площадка сред кварталите Галата и Аспарухово във Варна за откриването на Монумент на починалия моторист " В името на живота и полет към безкрая ", предава БНР.

Склуптурата, която е с височина 3 метра, беше сложена преди повече от месец, само че формалното разкриване бе през уикенда.

Кметът на Варна Иван Портних преряза алегорично лентата на паметника. Един от радетелите на концепцията за основаването на паметника е Красимир Симеонов от Мото клуб " Stormbringers ".

" За страдание концепцията се зароди по печален мотив, след следващата гибел на пътя на наш непосредствен другар. Не би трябвало обаче да го одобряваме като надгробен камък. Той е знак на свободата. Крилата символизират полета на свободната душа към безкрая ", сподели Симеонов.

Арх. Стефан Коев от Мото клуб " Братя напразно " също е измежду главните " мотори " за реализирането на концепцията. Той е създател на плана за монумента, дружно със своя сътрудник арх. Боев.

" Тази склуптурна комбинация е отдадена освен на починалите мотоциклетисти, само че и на живите, тъй като ние оставаме крепко свързани между тях. Този монумент не е място за горест, а за вяра и спомен с усмивка. Той въплъщава мирогледа на свободните души ", съобщи арх. Коев по време на откриването и благодари на всички, които са спомогнали за основаването на склуптурата.

Преди символичното прерязване на лентата, паметникът беше осветлен от отец Добромир от храм " Свети цар Борис " в Аспарухово.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР