Стотици мигранти се явиха във вторник на мексиканско-американската граница с

...
Стотици мигранти се явиха във вторник на мексиканско-американската граница с
Коментари Харесай

Две съдебни дела заради новите правила на Тръмп за предоставяне на убежище

Стотици мигранти се явиха във вторник на мексиканско-американската граница с вярата да влязат в Съединени американски щати, само че най-вероятно ще бъдат върнати назад според новите правила на администрацията на Доналд Тръмп за даване на леговище, които влязоха в действие във вторник, съобщи АП.

Съгласно новия правилник американското държавно управление ще отхвърля молби за леговище, подадени на южната граница на Съединени американски щати от мигранти, които не са поискали даване на същия статут в Мексико или в друга страна, през която са минали. Регламентът ще се ползва също и за деца, които са прекосили границата сами.

Новите правила незабавно бяха оспорени във федерални съдилища от групи, които пазят правата на мигрантите . Има заведени каузи в Сан Франциско и във Вашингтон.

Новият правилник е най- мощният досега опит на президента Тръмп да понижи броя на хората, които търсят леговище в Съединени американски щати , отбелязва АП.

Повечето от мигрантите, които идват на границата, са минали през Мексико, в това число жители на страни от Централна Америка, африканци, кубинци и жители на Хаити . Това значи, че за тях ще бъде съвсем невероятно да получат леговище в Съединени американски щати, показва организацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР