Стотици мигранти са били изгонени в сряда от мигрантски лагер

...
Стотици мигранти са били изгонени в сряда от мигрантски лагер
Коментари Харесай

В Италия разрушават мигрантски лагер, приютявал 1500 души

Стотици мигранти са били изгонени в сряда от мигрантски лагер в Южна Италия, в който се случиха няколко смъртоносни пожара, заяви вътрешният министър Матео Салвини, представен от БГНЕС.
"Както беше дадено, преминахме от думи към дейности ", споделя Салвини, началник на извънредно дясната партия Лига, до момента в който булдозерите унищожаваха лагера „ Сан Фердинандо “ в Калабрия под контрола на 600 служители на реда.
Четирима мигранти са починали в лагера през миналата година по време на умишлени или инцидентни пожари.
Смъртта на Муса Ба, 29-годишна жена от Сенегал, чието тяло е открито в каравана след пожар, накара държавното управление да разгласи решението си за разрушение на пренаселения и тънещ в нечистотия лагер.
„ Сан Фердинандо “, който е в покрайнините на южния град Росарно, приютяваше над 1500 души, които се пробват да работят най-вече в портокалови и маслинови горички в региона. Повечето са работили незаконно за локалните фермери за нищожно възнаграждение.
Някои от мигрантите останаха, откакто държавното управление съобщи, че лагерът ще бъде затворен. Последните 900 или повече напуснаха лагера в нощта във вторник или бяха преместени сутринта в сряда.
Салвини беше заречен да ги реалокира в приемните центрове, само че няколко мигранти споделиха пред италиански медии, че към момента не знаят къде ще бъдат настанени. Мнозина се опасяват, че ще бъдат настанени надалеч от фермите, където работят. Това не е първият път, когато лагерът е бил публично демонтиран.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР