Стотици мигранти поеха днес през Северозападна Турция към границите на

...
Стотици мигранти поеха днес през Северозападна Турция към границите на
Коментари Харесай

Стотици бежанци от Турция тръгнаха към границите с България и Гърция

Стотици мигранти поеха през днешния ден през Северозападна Турция към границите на страната с България и Гърция, оповестиха турски медии, откакто почитан представител на управляващите заяви, че Анкара към този момент няма да стопира сирийските бежанци по пътя им към Европа.

Снощи Турция разгласи, че 33 нейни военни са убити при въздушен удар от сирийските държавни сили в северозападната провинция Идлиб.

33-ма турски бойци убити при въздушни удари в Сирия

След това представител на управляващите заяви пред Ройтерс, че турската полиция, брегова защита и граничари са получили заповед да не попречват бежанците, които са поели по суша и по море към Европа, в очакване на още бежанци от Идлиб.

Турски медии оповестиха, че към 300 мигранти, в това число дами и деца, са се насочили към границата сред България и Гърция в провинция Одрин към среднощ.

Сред тях са сирийци, иранци, иракчани, пакистанци и мароканци.

Мигранти са се събрали и на западното турско крайбрежие в провинция Чанаккале, като имат за цел да доближат о-в Лесбос с лодка.

Турция пуска сирийските бежанци към Европа

През последните месеци турският президент Реджеп Ердоган неколкократно е заплашвал да отвори границите за мигранти към Европа.

Турската телевизия НТВ сподели фрагменти на вървящи през полето хора с раници и заяви, че бежанците се пробвали да преминат в България през „ Капитан Андреево-Капъкуле “, само че не са били пуснати в страната, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР