Стотици майки на деца с увреждания от цялата страна и

...
Стотици майки на деца с увреждания от цялата страна и
Коментари Харесай

Протестът завърши, а майките се завърнаха към палатката зад НС

Стотици майки на деца с увреждания от цялата страна и жители стачкуваха в столицата под надпис " Системата убива - всички! " Родителите желаеха промяна, която да подсигурява съответна грижа и естествен живот за хората с увреждания.

 митинг майки увреждания БГНЕС  
Утре майките ще се срещнат с премиера Бойко Борисов, с цел да слагат настояванията си за закон за персоналната помощ и финансова поддръжка съгласно самостоятелните потребности на хората с увреждания.
 
С черни балони и черни флагове майките на деца с увреждания, както и доста жители, протестиращи против евтаназирането на дребните преживни животни и с разнообразни претенции за промени, извървяваха пътя от Народното събрание до Министерския съвет. На площад " Независимост " протестиращите започнаха своята самодейност с Химна на Република България, а по-късно уважиха с минута безмълвие майките и децата с увреждания, които не са дочаквали смяната.

 майки на деца с увреждания митинг БГНЕС  
--> Под смяна майките схващат самостоятелна оценка на всеки човек с увреждане, която да дефинира от какво има потребност той като медицински произведения, обществени услуги и асистентска поддръжка. Майки от Варна, Стара Загора, Русе и Враца желаеха естествен живот за хората с увреждания и увериха, че смяната стартира и " системата няма да ги убие ".
 
Една от тях се обърна към обществения министър Бисер Петков и го прикани самичък да подаде оставката си без да му я желаят. Протестиращи желаеха и оставката на Адриана Стоименова като заместник-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания.

 майки на деца с увреждания митинг БГНЕС  
Малко след 19 часа митингът приключи със алегорично оставяне на обувки и помощни средства, употребявани от деца с увреждания, които са увредили децата повече, в сравнение с да са им помогнали. След това майките се завърнаха още веднъж към палатката зад Народното събрание.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР