Стотици литри с фалшив зехтин са спрени от продажба в

...
Стотици литри с фалшив зехтин са спрени от продажба в
Коментари Харесай

Иззеха стотици литри подозрителен зехтин покрай границата ни с Гърция

Стотици литри с подправен зехтин са спрени от продажба в редица търговски обекти, след взаимна инспекция на полицията и регионалната дирекция на Българската организация за сигурност на храните в Благоевград.

Новината за акцията идва дни, откакто гръцки производители и медии подеха акция, като оповестиха, че у нас се продава боядисано долнопробно олио, както и че виждали личната си " стока " у нас - в пъти по-евтина.

Най-вероятно количествата са били импортирани от Солун, където преди седмица беше оголен склад, в който българско олио е било смесвано с други добавки и етикетирано като зехтин екстра върджин.

Калина Милушева от БАБХ в Благоевград съобщи тази заран пред Нова тв, че са получили искане от полицията за подпомагане при инспекция в 5 търговски обекта за търговия с храни – 4 търговски обекта и 1 павилион, които се намират на пътя Е-79, преди граничния пункт „ Кулата ”.

В единия от магазините не е открито нарушаване, в останалите 4 е предлаган зехтин без етикет на български език. По тази причина е наложена забрана на тези количества и са формирани актове за административно нарушаване.

Не е ясно какъв е съставът на конфискуваните количества, занапред разбор ще откри наличието. Акцията продължава, сподели още Милушева.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР