Стотици компютри са атакувани със съобщение от името Агенция по

...
Стотици компютри са атакувани със съобщение от името Агенция по
Коментари Харесай

Вирус плъзна и от имейли, пращани от името на Агенцията по вписванията

Стотици компютри са атакувани със известие от името Агенция по вписванията, което се оказа рисков вирус, оповестява ведомството на интернет страницата си.

Съобщението в мейлите гласи: " Агенция по вписванията уведомява, за смяна в крайния период за подаването на годишните финансови доклади. След приключване на периода, Агенция по вписванията ще даде на Национална организация за приходите лист на търговците и компаниите, неподали годишни финансови доклади. Неподалите в период ще бъдат глобени от Национална агенция за приходите или АДФИ, като плануваните наказания са в размер от 300 до 2000 лева
За повече детайлности, апелирам, отворете атачмънта. "

Подателят на подправените електронни писма не е с имейл адрес от формалния домейн на Агенция по вписванията – registryagency.bg, нито е обвързван с Агенция по вписванията, оповестява ведомството. Това се вижда от подобен имейл, показан от БиТиВи. Адресът на изпращача даже не включва името на организацията.

Всички периоди и условия на Агенцията са налични на формалната интернет страница, както и на страницата на Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР