Стотици католици се събраха пред реставриращата се катедрала на Разпети

...
Стотици католици се събраха пред реставриращата се катедрала на Разпети
Коментари Харесай

Възкресение в Нотр Дам три години след пожара

Стотици католици се събраха пред реставриращата се катедрала на Разпети петък. „ Вярваме, че Вие сте тук с нас, с цел да върнете мира в сърцето на бурята “, сподели свещеник Патрик Шове, който ръководеше службата дружно с първият парижки архиепископ Жорж Понтие.

Президентът Еманюел Макрон даде обещание да отвори още веднъж църквата за богомолци до 2024 година, когато в Париж ще се проведат Олимпийските игри. Той посети в петък реставрационните работи и има намерение да участва на великденската работа край Нотр Дам в нощта на Възкресение.

Преди пожара катедралата посрещаше близо 12 милиона гости годишно, плюс 2400 църковни служби и 150 концерта. Фасадата на паметния храм към този момент свети в истинската ѝ белота, стените и сводовете на църквата са съвсем почистени от нагара.

Пожарът провокира небивала благотворителност за възобновяване на знаковата парижка забележителност. Според публичната работа, наблюдаваща възобновяване, досега са събрани близо Евро 844 милиона дарения от 340 000 донори в 150 страни.

Първият стадий - почистване на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР