Стотици каталунци започнаха да се редят тази сутрин на опашки

...
Стотици каталунци започнаха да се редят тази сутрин на опашки
Коментари Харесай

Сблъсъци между полиция и протеситращи в Каталуния

Стотици каталунци започнаха да се редят тази заран на опашки пред учебни заведения и други здания, обозначени като изборни секции за днешния референдум за самостоятелност на Каталуния, който бе неразрешен от испанските управляващи.

Испанската полиция стартира да иззема изборни урни и изборни бумаги от секции за гласоподаване, разгласи испанското министерство на вътрешните работи. В същото време част от гласоподавателите започнаха да гласоподават на неразрешения от централните управляващи референдум за самостоятелност на региона, съобщи Ройтерс.

В Барселона се е стигнало до конфликти сред полицейски елементи за битка с вълнения и гласоподаватели пред изборна секция, при които десетки полицейски чиновници изтласквали хората с щитове. Желаещите да гласоподават скандирали "ние сме мирни хора " и "не ни е боязън ".

Властите самостоятелната провинция подсигуряват, че референдумът за самостоятелност на испанската област ще се състои през днешния ден макар всички трудности, издигани от Мадрид. Това сподели тази заран на конференция представителят на каталунското държавно управление Жорди Турул, представен от Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

Жителите на Каталуния, чиито изборни секции бяха затворени от испанските управляващи, ще могат да дадат гласа си на референдума във всяка секция при показване на документ за идентичност, добави Турул. Той разясни, че точно с тази цел са били въведени единни описи на гласоподавателите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР