Стотици камиони се събраха в събота в канадската столица Отава

...
Стотици камиони се събраха в събота в канадската столица Отава
Коментари Харесай

Канадският Конвой на свободата срещу задължителни ковид ваксини: Наистина ли светът следва примера?

Стотици камиони се събраха в събота в канадската столица Отава на митинг против наложителната имунизация против COVID-19, наложена на водачите, пресичащи границата сред Канада и Съединените щати. Акция, за която се приказва съвсем на всички места по света сега и която е наричана " ескорт на свободата " като консуматори в интернет настояват, че придвижването е въодушевило хора зад граница и е обхванало и други страни.

Сред многото видеа в обществените мрежи обаче не постоянно е елементарно човек да се ориентира за протичащото се. Така да вземем за пример някои интернет консуматори писаха, че обхванати от яд американци от Южна Каролина ще се причислят към митинга, споделяйки в поддръжка на това изказване видео, гледано над 10 000 пъти, което демонстрира дълга опашка от камиони, движещи се хипотетично в посока канадската граница на продължение от над 1000 километра. " Около 650 водачи на камиони от Южна Каролина, Съединени американски щати, са на път за Отава ", написа потребителят Bloempje в коментар към видеото.

Environ 650 camionneurs de la Caroline du Sud au USA en route vers Ottawa.

#FreedomConvoy2022 pic.twitter.com/jVFHwhlqih#ConvoyForFreedom2022 #FreedomConvoy2022#ConvoidelaLiberte #FreedomConvoyCanada
— LES ENJEUX SOCIAUX DE NOTRE SOCIÉTÉ (@djflex0425) January 28, 2022

Само че клипът ни препраща към акаунта на Мичъл Ботъмли в Tik Tok - запалянко, който постоянно споделя пристрастеността си към тежкотоварните камиони със своите над 53 000 клиенти. Видеото с кортежа е оповестено на 22 януари в неговия акаунт, само че по нищо не наподобява, че става дума за акция в поддръжка на канадските водачи. В реалност това са фрагменти, снимани през август 2021 година, съгласно Reuters, като част от " Truck convoy for Special Olympics ". Това е събитие, което набира средства от почитатели за Олимпийските игри.

Шофьорите в Канада им писна от имунизациите и излязоха на митинг
Стотици американски водачи дойдоха с камионите си в канадската столица Отава като част от така наречен Конвой на свободата, с цел да се включително..
Прочети повече
Източник: GettyImages

Някои от изказванията, че огромен брой водачи от Италия, Гърция, даже Бразилия се стичат с машините си да поддържат " конвоя на свободата " също провокират основателни подозрения. Масово беше споделяно едно видео, на което се виждат десетки камиони, украсени с бразилски флагове, които надуват клаксони през нощта. Но въпросното видео се появява още в края на август, когато е споделяно с мнения, че това е протест в символ на взаимност с Австралия, против здравните документи. Само че и това не дава отговор на истината. Връщайки се още по-назад, излиза наяве, че видеото в действителност няма връзка с пандемията, защото е снимано през май 2021 година, по време на проява в поддръжка на бразилския президент Жаир Болсонаро.

FREEDOM CONVOY CANADIEN devient un MODELE pour le MONDE ENTIER. Après le soutien des américains, un mouvement se structure en AUSTRALIE et depuis hier au BRESIL!
En Espérant que la FRANCE et l`EUROPE emboite le pas.
On attend tous ça
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР