Стотици животни от вида Източно сиво кенгуру изпълниха улиците на

...
Стотици животни от вида Източно сиво кенгуру изпълниха улиците на
Коментари Харесай

Стотици кенгурута обсадиха курортен град в Австралия

Стотици животни от типа Източно сиво кенгуру извършиха улиците на австралийския курорт Маарум, пречейки на жителите му да се движат из града, заяви Ей Би Си.

Курортният град Маарум, ситуиран на източното крайбрежие, се намира на 250 километра северно от Бризбейн. Жителите му се оплакват, че се усещат " под блокада ", откакто стадо сиви кенгурута се е заселило в града.

" Животните са окупирали тревните площи за отдих и местата за барбекю и къмпинг. Те са прекалено много, бързи са и даже не можем да ги преброим. Постоянно скачат по паркове и улици и хората са принудени да вървят с огромни пръчки ", споделя собственичката на паркинг Карън Сътклиф, допълвайки, че жителите и гостите на града би трябвало да бъдат извънредно внимателни.

Според градските управляващи дъждовното време по източното крайбрежие на Австралия през първата половина на 2022 година е асъдействало за избуяването на тревата. В резултат на това доста се е нараснал броят на кенгурутата. Постепенно на животните им е станало " тясно " в близките гори и част от тях са се преместили в града.

Министерството на околната среда на щата Куинсланд заяви, че напоследък е получило седем сигнала за набези на кенгуру над хора, само че обстановката в Маарум към момента е под надзор. " Установихме, че ежедневно по улиците на града се разхождат не по-малко от 80 кенгурута, а в горите към в близост те са доста повече ", споделят от министерството.

Липсата на храна ги тласка към хората и това, несъмнено, има отрицателни последствия - някои поданици на града ги хранят, а други ги плашат с водни револвери. Подобно безредно човешко държание може да изплаши и обърка животните и да ги направи по-агресивни, макар че те нормално атакуват доста рядко, единствено в случай че са предизвикани ", сподели Франк Милс, началник на отдела за дивата природа в министерството.

Властите също по този начин акцентират, че няма да бъдат подхванати никакви дейности, с цел да бъдат принудени животните да изоставен града. С течение на времето те сами могат да се върнат в горите. Ако това не се случи, локалните поданици ще би трябвало да свикнат с новите съседи.

Източното сиво кенгуру е вторият по величина представител на типа. Дължината на тялото му дружно с опашката е приблизително от 160 до 280 сантиметрата. Теглото на възрастните човеци варира от 70 до 90 кг.

Видът също по този начин държи върха за скорост от 64 км/ч. В допълнение тези кенгурута най-често и драговолно поддържат връзка с хората, рядко демонстрират експанзия и могат да се заселят наоколо до дребни градове или села.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР