Стотици излязоха по улиците на Куба, за да протестират срещу

...
Стотици излязоха по улиците на Куба, за да протестират срещу
Коментари Харесай

Стотици протестираха в Куба срещу правителството

Стотици излязоха по улиците на Куба, с цел да стачкуват против властническото държавно управление на острова, оповестиха ДПА и Франс прес.

Демонстрантите са се събрали пред централата на Комунистическата партия в град Кайманер късно вечерта в събота, скандирайки " независимост, независимост ", демонстрират видеоклипове, публикувани в обществените мрежи.

Според репортаж на антиправителствения информативен канал 14ymedio в отговор на митинга вътрешното министерство е изпратило специфични сили - рядко събитие в островната страна, която ръководена от Комунистическата партия от революцията през 1959 година

" Настояваме да бъде почетено правото на жителите на кротичък митинг. Изискваме от Комунистическата партия политически, стопански и обществени промени, от които страната се нуждае. Репресиите не могат да бъдат отговор на актуалната обезверена обстановка ", съобщи в Туитър след митингите Кубинският център за наблюдаване на правата на индивида.

Според Нетблокс, организация, която следи онлайн трафика, с цел да разпознава рестриктивните мерки, интернет е бил пресечен в цяла Куба по време на митингите.

" Жестоките сили за сигурност на президента Мигел Диас-Канел вършат единственото, което умеят: репресират народа и нарушават човешките права ", написа в Туитър районната директорка на Амнести интернешънъл Ерика Гевара Росас, публикувайки видеоклип, на който се вижда по какъв начин служители на реда водят протестиращи.

След всеобщите митинги на 11 юли 2021 година стотици участници в тях получиха присъди за отнемане от независимост.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР