Стотици излязоха на протест на Капитолийския хълм в САЩ и

...
Стотици излязоха на протест на Капитолийския хълм в САЩ и
Коментари Харесай

Прекратете огъня: Стотици протестиращи нахлуха в Капитолия

Стотици излязоха на митинг на Капитолийския рид в Съединени американски щати и окупираха част от офис постройка на Камарата на представителите, оповестява Си Би Ес.

Те приканиха законодателите и администрацията на президента Джо Байдън да упорстват за преустановяване на огъня в линията Газа, която е подложена на израелски въздушни удари след смъртоносната терористична офанзива на " Хамас ".

Облечени с черни тениски с надпис " Евреите споделят прекратете огъня в този момент " и " Не в наше име ", деятели седнаха на пода, пляскаха с ръце и пееха в ротондата на постройката Cannon. Те издигнаха и огромни транспаранти с надпис " Прекратете огъня " и " Да живее Газа ".

" Предупредихме протестиращите да прекратят демонстрацията и когато не се подчиниха, ние започнахме да ги арестуваме ", оповестиха от полицията на Капитолия на Съединени американски щати в обществената мрежа " Екс ".

Те прецизираха, че митингите не са позволени вътре в постройката. По информация на полицията протестиращите са влезнали в постройката законно през контролно-пропускателни пунктове за гости и им е било позволено да се съберат, само че не спазили предизвестията на полицията след началото на демонстрациите.

По предварителни данни на полицията са арестувани към 300 стачкуващи. Техният брой обаче може да нарасне. Трима души са упрекнати в нахлуване над полицейски чиновници.

Протестът е проведен от групата " Еврейски глас за мир " - еврейска антиционистка организация.

Преди седящата проява стотици хора се бяха събрали край Капитолия с апел администрацията на Байдън да призове за преустановяване на огъня.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР