Стотици хора в Чечения присъстваха на погребението на Абдулах Анзоров,

...
Стотици хора в Чечения присъстваха на погребението на Абдулах Анзоров,
Коментари Харесай

Стотици се стекоха на погребението на чеченеца, обезглавил френския учител

Стотици хора в Чечения участваха на погребението на Абдулах Анзоров, които наподобява отдадоха респект на 18-годишния , който през октомври, написа " Гардиън ".

Тялото на Анзоров, което бе върнато в Русия през предходната седмица, бе пренесено п рез село в централната част на Чечения. На погребението участваха към 200 най-вече млади мъже, които изпълняваха молебствия, до момента в който вървяха до селското гробище. Ковчегът с тялото на Анзоров бе драпиран в зелено.

Докато убийството на Пати шокира Франция, чеченският водач Рамзан Кадиров и други в Северен Кавказ упрекнаха секуларизма във Франция и президента Еманюел Макрон за убийството, защото е разрешил изображения с пророка Мохамед, което е " провокация и офанзива против вярата ".

Хеда Саратова, член на настойнически орган към ръководството на Кадиров за човешките права, удостовери пред " РИА Новости ", че Анзоров е заровен в село Шалажи.

В обществените мрежи са оповестени три къси видеа с погребението.

Руски медии оповестяват, че локалните управляващи са знаели за погребението и са забранили да се снима, а също по този начин са поставили трудности до селото, с цел да попречат на повече хора да се стекат на погребението.

Повечето съветски и чеченски държавни медии не оповестиха за погребението. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява, че няма информация за погребението на Анзоров.

Жител на селото отхвърли, че Анзоров е заровен " със специфични почести ", само че е заровен наоколо до роднините си.

" Той е воин за целия ислямски свят ", сподели ръководителят на администрацията в селото. Представителят добави, че на погребението са участвали към 100 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР