Стотици хора се наредиха на опашка, за да почетат паметта

...
Стотици хора се наредиха на опашка, за да почетат паметта
Коментари Харесай

Опечалени си взеха последно сбогом в Москва с убитата Даря Дугина

Стотици хора се подредиха на опашка, с цел да почетат паметта на дъщерята на водещ съветски десен политически мъдрец, починала при бомбен атентат, за който Москва упрекна украинското разузнаване, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

На траурната гала, състояла се в телевизионния център " Останкино ", татко ѝ Александър Дугин сподели, че тя е починала " за народа и за Русия ".

" Огромната цена, която би трябвало да платим, може да бъде оправдана само с най-висшето достижение, нашата победа ", съобщи Дугин. " Тя живееше за успеха и почина за успеха. Нашата съветска победа, нашата истина, нашата православна религия, нашата страна ", добави той.

Двадесет и девет годишната Даря Дугина, която работеше като коментатор в съветски националистически ефирен канал ,

почина в събота вечер при гърмеж на задействана отдалечено бомба, заложена в автомобила ѝ, до момента в който карала в покрайнините на Москва. Според управляващите колата е била унищожена изцяло от гърмежа, а тя е починала на място.

Според мнозина същинската цел на атентата е бил татко ѝ Александър Дугин .

Той е мъдрец, публицист и политически теоретик, както и парещ покровител на решението на съветския президент Владимир Путин да изпрати войски в Украйна. Руски медии цитираха очевидци, съгласно които колата е била на Дугин, само че той в последния миг решил да употребява различен автомобил.

Вчера Путин изпрати съболезнователно писмо до Дугин и брачната половинка му ,

в което дефинира убийството като " подло и грубо закононарушение " и добави, че Дугина е служила " почтено на народа и отечеството си и с делата си е посочила какво е да си съветски родолюбец ". Руският президент посмъртно я удостои с едно от най-високите съветски оценки - Орден за смелост.

Руската Федерална работа за сигурност, главният правоприемник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), съобщи, че убийството е " квалифицирано и осъществено от украинските специфични служби ".

Украйна отхвърли да е забъркана в атентата.

Снощи Олексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, още веднъж отхвърли Киев да има нещо общо в покушението. " Нашите специфични служби нямат никакво отношение към това ", сподели той.

Според Федералната работа за сигурност убийството е направила украинската гражданка Наталия Вовк ,

която пристигнала в Русия през юли с 12-годишната си щерка и наела жилище в постройката, в която живеела Дугина, с цел да я следи. Според службата Вовк и щерка ѝ са участвали на националистически фестивал, на който тъкмо преди убийството били и Дугин и щерка му.

Според службата след убийството Вовк е отпътувала за Естония с изменени регистрационни номера на автомобила си.

Естонският външен министър Урмас Рейнсалу отхвърли в телевизионно изказване съветските изказвания с думите, че " това е следващата от поредност съветски провокации и Естония няма какво повече да каже за момента ".

Бомбеният атентат против колата на Дугина ,

който е необикновен за Москва от 90-те години на предишния век насам, когато незаконните групировки водиха война между тях, породи апели измежду съветските националисти да се отговори с още по-масирани удари по Украйна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР