Стотици хора протестираха в едноименната столица на Тунис вчера вечерта,

...
Стотици хора протестираха в едноименната столица на Тунис вчера вечерта,
Коментари Харесай

Стотици протестираха в Тунис

Стотици хора стачкуваха в едноименната столица на Тунис през вчерашния ден вечерта, точно на седмата годишнина от рухването от власт на властническия режим на президента Зин ал Абидин бен Али, съобщи Ройтерс.

В един квартал полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне десетки младежи, които хвърляха камъни.

Вчера демонстрациите се възобновиха след два дни на относително мъртвило, отбелязва Ройтерс. Агенцията напомня, че в няколко града в Тунис в понеделник започнаха митинги, провокирани от повишението на налозите и цените от 1 януари.

Целта на туниското държавно управление е да понижи бюджетния недостиг и да извърши съглашение с интернационалните кредитори на страната.

Близо 800 индивида бяха арестувани за вандализъм и прояви на принуждение.

Тунис е хвален като единствения либерален триумф по време на така наречен Арабска пролет, отбелязва Ройтерс. Той е единствената арабска страна, където свалянето от власт на дълготраен властник не докара до необятно публикувано принуждение или революция.

Оттогава обаче в Тунис е имало общо девет държавни управления, като никое от тях не съумя да реши надълбоко вкоренените стопански проблеми.

Икономиката се утежни, откогато смъртоносни ислямистки офанзиви през 2015 година съвсем унищожиха жизненоважния туристически бранш, който към момента не се е възстановил макар подобряването на обстановката в региона на сигурността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР