Стотици хора, повечето младежи, протестираха в центъра на Копенхаген против

...
Стотици хора, повечето младежи, протестираха в центъра на Копенхаген против
Коментари Харесай

Протест в Дания срещу Covid -закона и корона паспортите


Стотици хора, множеството младежи, стачкуваха в центъра на Копенхаген срещу рестриктивните ограничения, наложени поради ковид, и желанието на държавното управление да вкара така наречен " корона паспорт ", съобщи Франс прес. По данни на полицията 600 души са се събрали на митинга в събота вечерта.

Въпреки че шествието протече спокойно, полицията заяви, че двама души са задържани, тъй като хвърляли бомбички по силите на реда. Мишена на акцията, проведена от групата " Men in Black ", беше нов член на наказателния кодекс - 81d, който удвоява наказването за нарушаване, в случай че е " обвързвано с пандемията от Covid-19 или е осъществено в подтекста " на пандемията.

Първото сурово приложение на закона беше в средата на март, когато датски съд осъди 30-годишна жена за нейни изказвания и дейности, които са провокирали " доста нарушаване на публичния ред и приложимост на принуждение против полицията " по време на митинг през януари, проведен от същата група.

Присъдата на дамата от 1 година затвор бе изменена в две години затвор.

Съботното шествие спря пред пандиза, където дамата изтърпява присъдата си и множеството викаше " Освободете Нана ". Сградата бе мощно охранявана от полицейски ванове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР