Стотици хиляди зрители днес се струпаха около историческите канали на

...
Стотици хиляди зрители днес се струпаха около историческите канали на
Коментари Харесай

Амстердам Прайд се проведе след 2-годишно прекъсване

Стотици хиляди фенове през днешния ден се струпаха към историческите канали на Амстердам, с цел да отпразнуват Парада на каналите - флотилия от 80 блестящо украсени лодки, цялостна с празнуващи и пеещи хора, размахващи флагове с цветовете на дъгата, балони и чадъри, заяви Асошиейтед прес.



Лодките, представляващи групи за отбрана на правата, питейни заведения, марки за облекла и даже холандската войска, постепенно си проправяха път по каналите, с цел да възобновят извънредно известния за ЛГБТИ общността прайд церемониал след две години анулиране поради пандемията от COVID-19.



" Очакваме с неспокойствие едно особено издание, в което " да бъдеш подобен, какъвто си, и да обичаш това, което искаш " е норма, а посланието е битка за равни права ", съобщи шефът на Амстердам Прайд Люсиен Шпе де Кастийо Руис, съобщи NOVA.



По каналите и мостовете се бяха събрали по няколко редици фенове, с цел да следят 25-ата версия на парада. В началото на събитието полицията спря лодка, подкрепяща митингите на фермерите, които от седмици излизат против държавните проекти за понижаване на азотните излъчвания. Само 80 лодки бяха позволени до присъединяване в събитието, като те трябваше да се записват авансово.



Лодката на фермерите беше украсена с знамена с надписи " Гордеем се с фермерите " и " Няма фермер, няма храна ".



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР