Стотици хиляди възрастни хора изпълниха улиците на Турция, след като

...
Стотици хиляди възрастни хора изпълниха улиците на Турция, след като
Коментари Харесай

Възрастните хора в Турция излязоха навън за пръв път от два месеца

Стотици хиляди възрастни хора извършиха улиците на Турция, откакто управляващите позволиха от 10 май на хората над 65 години да излязат от къщи. Преди към два месеца им бе наложена възбрана да излизат на открито поради епидемията от COVID-19.

В рамките на поетапното разхлабване на ограниченията по отношение на ковид на жителите от тази категория се позволи да излязат от къщи за 4 часа – сред 11 и 15 часа, само че единствено в регионите по местоживеене и при съблюдаване на всички наставления. Не се допускаха разходки по крайбрежните алеи, в парковете и градините край морето.

„ Щастливи сме. Заради ковид не можехме да излизаме от къщи много време. Това е като празник за нас. Надявам се да ни разрешат още дни за разходки с изключение на уикендите “, споделя Хасан Шимшек – гражданин на Анкара.

Възрастните турци съблюдаваха прецизно рекомендациите на здравните управляващи, носеха маски или шлемове, покриващи цялото лице, движеха се на разстояние един от различен. Екипи на полицията и на жандармерията направляваха спазването на изискванията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР