Стотици хиляди украинци в Одеса и Харков все още са

...
Стотици хиляди украинци в Одеса и Харков все още са
Коментари Харесай

10 ранени при удари по Киев, руснаците щурмуват Часив Яр

Стотици хиляди украинци в Одеса и Харков към момента са без ток поради ударите по  енергийна инфраструктура

Украинските сили се намират в " комплицирана " обстановка край източния украински град Часив Яр, където Русия концентрира настъплението си, заяви през вчерашния ден украинската войска, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

През последните месеци Москва реализира прогрес на фронтовата линия, като употребява преимуществата си, защото Киев е изправен пред дефицит на муниции, за които разчита на западните си съдружници.

" Ситуацията във връзка с Часив Яр е комплицирана и напрегната и това не е първият ден ", в който това е по този начин, съобщи Олег Калашников, пресаташе на 26-та украинска артилерийска бригада.

" Днес там се концентрират напъните на съперника в неговите щурмови интервенции. Те се пробват да пробият защитата ни, с цел да доближат до Часив Яр ", добави той.

Калашников сподели, че Русия е засилила потреблението на мощни управляеми бомби в региона и ги " хвърля по обитаемоте места и по нашите укрепени позиции ".

Украйна е в отбранителна позиция от няколко месеца, заради липса на муниции. Обещаният от Вашингтон пакет от военна помощ в размер на 60 милиарда $ (55 милиарда евро) е блокиран от месеци поради политическото съревнование сред републиканците и демократите в Конгреса на Съединени американски щати, показва Агенция Франс Прес.

В петък командващият сухопътните сили на Украйна съобщи, че съветска лятна атака с присъединяване на 100 000 бойци е " допустима ", само че че това е " най-мрачната прогноза ".

Междувременно роденият в украинския град Суми боен анализатор Юрий Подоляка заяви в своя Телеграм канал, че след завладяването на Красное съветските бойци са постигнали значим пробив и са нахлули в микрорайона Канал, който е част от Часив яр.  

 

В същото време Франс прес, като се базира на известие на кмета на украинската столица Виталий Кличко, осведоми, че 10 души са били ранени през днешния ден при следващата съветска ракетна офанзива по Киев.

Русия умножи обстрела по Украйна в последните седмици, взимайки под прицел по-специално енергийна инфраструктура. Днешното нахлуване по Киев беше третото по украинската столица за пет дни, оповестява Българска телеграфна агенция.

 

Преди това 11 души бяха ранени при офанзива, осъществена миналата нощ с съветски дронове по Одеска и Николаевска област.

В Одеса следобяд още веднъж отекнаха детонации, заяви кореспондентът на Българска телеграфна агенция в града.  В града 300 000 души остават към момента без ток вследствие на нападенията, развалили енергийна инфраструктура, показват локалните управляващи.  

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР