Стотици хиляди родители и хиляди лични лекари в страната всяка

...
Стотици хиляди родители и хиляди лични лекари в страната всяка
Коментари Харесай

Тълпи от родители пред личните лекари за незаконни здравни бележки

Стотици хиляди родители и хиляди персонални лекари в страната всяка година се подвигат по паника в седмиците към началото на образователната година, с цел да вадят и издават безсмислени здравни бележки за учениците и децата от детската градина.

Тази и идната седмица се чака да бъде пикът на тазгодишната нервност към документите, включваща записка за направените имунизации със серийния номер на имунизацията, карта за здравния статус и записка, че детето не е в контакт със заразно болен три дни преди 16 септември.

В момента кабинетите на персоналните лекари са затрупани от изнервени хора, чакащи с часове да вадят формулярите, заради което е усложнен достъпът до лекарската помощ на действително болните.

Акцията може да се окаже противозаконна

Изискването на част от бележките – тези за имунизациите, може да се окаже и нелегално, тъй като опонира на Закона за електронното ръководство. Според член 2 административен орган не може да желае от жителите даването или доказването на към този момент събрани или основани данни, а е задължен да ги събере служебно от първичния админ на данните.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР