Стотици хиляди протестиращи, искащи оттеглянето на управляващия елит в Алжир,

...
Стотици хиляди протестиращи, искащи оттеглянето на управляващия елит в Алжир,
Коментари Харесай

Стотици хиляди протестират в Алжир и след оставката на Бутефлика

Стотици хиляди протестиращи , искащи отдръпването на ръководещия хайлайф в Алжир , се събраха през вчерашния ден в столицата на северноафриканската страна, заяви Ройтерс.

 
Полицията заяви за близо 200 ареста след конфликти , при които са били ранени над 80 чиновници на реда.
 
Силите за битка с всеобщите вълнения използваха сълзотворен газ, с цел да разпилян няколкостотин младежи в центъра, споделиха очевидци.

 Стотици хиляди стачкуват в Алжир и след оставката на Бутефлика БГНЕС
Президентът Абделазиз Бутефлика подаде преди 10 дни оставка след 20 години на власт, поддавайки се на натиска на армията и продължаващите със седмици многолюдни демонстрации.-->
 
Той бе сменен от ръководителя на горната камара на Народното събрание Абделкадер Бенсалах , който ще заема поста 90 дни до произвеждането на президентски избори на 4 юли.
" Не на Бенсалах ", скандираха през вчерашния ден стачкуващите.

 
Кореспонденти на Ройтерс на терен споделиха, че през вчерашния ден по улиците на Алжир е имало стотици хиляди протестиращи, само че публични данни за броя им не бяха оповестени.
 
" Искаме съд за всички корумпирани хора " и " Не на бандата ", пишеше на плакати, издигнати от протестиращите. Много хора развяваха националния байрак с аления полумесец на зелен и бял декор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР