Стотици хиляди моряци са блокирани на кораби по света заради

...
Стотици хиляди моряци са блокирани на кораби по света заради
Коментари Харесай

Стотици хиляди моряци блокирани на кораби заради COVID-19

Стотици хиляди моряци са блокирани на кораби по света поради COVID-19,  предизвестяват от Международната организация по труда (МОТ).
Около 200 000 са моряците, останали на борда поради наложените ограничавания в битката против ковид, и страните би трябвало да създадат нужното, с цел да „ смъкват “ на сушата, считат от МОТ.
Силите на тези хора за изчерпани. Някои от тях се сблъскват с ментални проблеми, тъй като към този момент 4 месеца, откакто са завършили със дилемите си, не могат да слязат на сушата и да се приберат по домовете си, написа ДПА, представена от БГНЕС.
Подобна обстановка е опасност за здравето им и за сигурността на морския превоз катоцяло. Необходима е акция за обезпечаване на съответна претовареност на морските екипажи, с цел да се избегнат нещастни случаи и произшествия, съобщи генералният шеф на МОТ Гай Райдър.
Останалите на корабите моряци не могат да бъдат заменени от свои сътрудници поради настоящата възбрана за промяна на екипажа, издадена като мярка против разпространяването на ковид.
Правителствата би трябвало да включат моряците в категорията чиновници, чиято работа е неизбежна по време на пандемия, да им разрешат да се върнат безвредно по домовете си. Екипажите би трябвало да бъдат сменени, счита Райдър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР