Стотици хиляди левове е заработила измамната схема за евтини общински

...
Стотици хиляди левове е заработила измамната схема за евтини общински
Коментари Харесай

Гешефтарите с общински жилища се облажили и чрез друга скандална далавера

Стотици хиляди левове е „ проработила ” лъжливата скица за евтини общински жилища в София, свидетелстват ужилени. Престъпниците набелязват жертвите си в група, в която родители търсят изоставените си деца, а други хора се надяват да намерят биологичните си майка и татко. „ Това е естественият метод, по който се случват нещата в страната България”, по този начин мъж изясни решението си да даде над 8000 лева на жена, показала се като Иванина, която твърдяла, че има контакти на доста високо равнище в общината и, благодарение на премиера Бойко Борисов и кмета Йорданка Фандъкова, може да уреди продажбата на общинско жилище на данъчна оценка – за 25 до 40 000 лева

Това обаче е единствено едно от „ разклоненията” на лъжливата скица. Лили Апостолова, админ на групата „ Търсим се”, описа пред bTV, че Иванина е „ маша” в друга може би не толкоз доходоносна, само че още по-неморална скица – Facebook групи с заплатен достъп, в които се твърди, че доста по-лесно се прави връзката сред деца и родители, само че в действителност се дава изцяло погрешна информация.





Зад групите, по думите й, стоели дами на име Дарина Атанасова и Ивелина Петкова. Те копирали образа на „ Търсим се” под няколко имена, в това число – „ Къде си”. За Петкова имало данни, че работи в съда в Стара Загора и от там изнася информация против пари. Иванина, на собствен ред, в един от профилите си посочвала като своя месторабота Министерство на вътрешните работи и по този начин създавала по-голямо доверие у хората.



За да се възползват от услугите на трите, потребителите трябвало да заплащат такса – по лев на месец. Поне една от групите е с към 9000 члена. Лили Апостолова акцентира, че нито „ Търсим се”, нито другата законна организация – Българска асоциация „ Осиновени и осиновители” не събират пари. „ Ние от време на време предизвестяваме, само че желанието надвива над разума”, разяснява тя.

Не е единствено това – в паралелните групи циркулирала и подправена информация. Така майка с ДНК тест открила, че не е била обвързвана с щерка си. Известен юрист бил покъртен, откакто при него се появила жена, твърдяща, че го е родила – а той не е осиновен.

От „ Търсим се” обмислят дали да не съдят админите на другата група, тъй като всичко това се прави с крадена от тях информация, което ги злепоставя.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР