Стотици хиляди хора напуснаха Русия след , обявена от президента

...
Стотици хиляди хора напуснаха Русия след , обявена от президента
Коментари Харесай

Най-малко 350 хиляди руснаци са избягали от мобилизацията

Стотици хиляди хора напуснаха Русия след, оповестена от президента Владимир Путин, оповестява Руската работа на Би Би Си, като се базира на " Телеграм " канала " Верстка ".

Каналът пресмята приблизителния брой на напусналите въз основа на отворени данни и получава цифрата от 355 хиляди души.

От 21 септември най-вече - 200 хиляди души - са. Това заяви през днешния ден министърът на вътрешните работи на страната Марат Ахмеджанов. Той сподели още, че 148 хиляди души са напуснали страната му, само че не посочи къде са отишли.

По данни на Министерството на вътрешните работи на страната от 21 до 30 септември са влезнали още 68 887 души. На 3 октомври заместник-министърът на вътрешните работи Александър Дарахвелидзе сподели, че към шест хиляди души дневно влизат в Грузия през последните дни - т.е. б роят на влезлите в страната руснаци може да надвиши 80 хиляди души.

Според финландската гранична защита от 21 септември до 3 октомври 65 768 руснаци са влезнали в страната, до момента в който през същото време 40 106 руснаци са се върнали в Русия.

Също по този начин съветски жители (особено поданици на Бурятия) са отпътували. Както заяви локалният портал ikon, базирайки се на източници в Главната дирекция за защита на границата, от 22 до 28 септември 6268 руснаци са влезнали в Монголия (1107 руснаци са напуснали страната през този период).

Друг избор е Киргизстан . От 21 септември там са се записали 3526 съветски жители, оповестиха за Azzatik (местната редакция на Радио " Свобода " от пресслужбата на Министерството на цифровото развиване. Местните управляващи не дават данни какъв брой руснаци са напуснали страната.

Известно е, че хората интензивно напущат Русия и към Армения, Узбекистан, Таджикистан, Азербайджан, Турция, Египет и Обединените арабски емирства . Но точните данни за тези страни не са обществено налични.
 Над 200 000 руснаци към този момент са мобилизирани, рапортува Шойгу
Над 200 000 руснаци към този момент са мобилизирани, рапортува Шойгу

Военният министър изиска спомагателна подготовка на новобранците под управлението на офицери с военен опит
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР