Стотици хиляди европейци протестираха срещу ограниченията, които все повече държави

...
Стотици хиляди европейци протестираха срещу ограниченията, които все повече държави
Коментари Харесай

Мащабни протести в Европа срещу задължителната ваксинация

Стотици хиляди европейци стачкуваха против рестриктивните мерки, които от ден на ден страни постановат за хора без ваксини. Демонстрации имаше във Франция, Италия, Англия и Нидерландия. За трети път единствено за седмица гражданско неодобрение и по улиците на Атина. В гръцката столица се стигна и до яростни конфликти.

Над 4000 души за трети път единствено за седмица се събраха в Атина, с цел да кажат " не " на наложителните ваксини. Напрежението се повиши, когато група маскирани мъже стартира да хвърля коктейли Молотов по служителите на реда, които им отвърнаха със сълзотворен газ. Нанесени са материални вреди, има задържани.

Правителството на Кириакос Мицотакис внесе законопроект, който планува наложителна имунизация за здравните служащи. Тези, които откажат, са застрашени да останат без заплата. Обсъжда се дали мярката да не бъде приложена и в други браншове, измежду които и образованието.

Многохиляден митинг и в сърцето на Лондон. Въпреки че преди дни министър председателят Борис Джонсън разгласи сензитивно облекчение на ограниченията, хората упорстват за цялостно отваряне на страната. Напрежение имаше на " Даунинг стрийт " 10, където резиденцията на министър-председателя беше замеряна с топки за тенис, върху които бяха изписани обидни послания.

Най-малко 160 хиляди бяха стачкуващите в Париж, Лион и други френски градове. Стигна се и до конфликти с полицията, която употребява сълзотворен газ и водни оръдия, с цел да разпръсне тълпите.

Властите в Париж обмислят едни от най-строгите ограничения против Коронавирус. Ако по този начин препоръчаният Зелен паспорт бъде признат, стотици хиляди французи, които не са имунизирани, няма да могат да посещават нито културни мероприятия, нито заведения и търговски центрове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР