Стотици хиляди деца ще влязат днес отново в класните стаи

...
Стотици хиляди деца ще влязат днес отново в класните стаи
Коментари Харесай

Началните улилища в Ню Йорк започват присъствени занятия от днес

Стотици хиляди деца ще влязат през днешния ден още веднъж в класните стаи за присъствено образование в началните учебни заведения в Ню Йорк, съобщи Асошиейтед прес.

След двукратно отсрочване учебните заведения в най-многолюдния град в Съединени американски щати ще бъдат отворени на фона на възраженията на шефове, съгласно които решението на градската администрация ги затруднява в набирането на личен състав. Същевременно здравните органи се безпокоят от растежа на новозаразени в някои покрайнини на мегаполиса след лятната почивка, през която равнището на разпространяването на ковид в Ню Йорк като цяло бе относително устойчиво, отбелязва АП.

"Това е огромен миг за града ", съобщи кметът Бил де Блазио. По думите му с отварянето на главните учебни заведения през днешния ден и на междинните в четвъртък за присъствени занятия "до половин милион деца ще бъдат на учебно заведение тази седмица ".

Ню Йорк, където в държавните учебни заведения са записани над 1 милион възпитаници, има много по-амбициозен спрямо други огромни учебни системи в Съединени американски щати график за връщане на учениците в класните стаи тази есен. Родителите въпреки всичко имат избор да оставят децата си напълно на отдалечено образование. В петък делът на решилите това е бил 48 на 100 - нарастване от 30-те % шест седмици по-рано, напомня Асошиейтед прес.

Първоначалното решение беше учениците в Ню Йорк да влязат в класните стаи на 10 септември. Датата обаче бе отлагана неколкократно, тъй като учителският профсъюз сподели, че това би било рисково поради остарелите вентилационни системи, незадоволителния брой медицински сестри в учебните заведения и по други аргументи. По едно време Обединената федерация на учителите даже заплаши със стачка, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР