Стотици гръцки здравни работници протестираха в центъра на Атина срещу

...
Стотици гръцки здравни работници протестираха в центъра на Атина срещу
Коментари Харесай

Гърция: Здравните работници на протест срещу задължителната ваксинация

Стотици гръцки здравни служащи стачкуваха в центъра на Атина против наложителните ваксини против ковид за тяхната специалност в сряда, ден откакто държавното управление наложи повече ограничавания на неимунизираните гърци на фона на внезапното увеличение на броя на инфекциите, хоспитализациите и смъртните случаи, заяви в. „ Катимерини “.

Около 300 стачкуващи скандираха лозунги и издигнаха плакати пред постройката на Народното събрание, протестирайки против наредбите, които изискват неимунизираните здравни служащи.

Профсъюзите на здравните служащи обявиха, че не се опълчват на имунизациите, само че възразяват против условието те да се слагат. Ваксините против ковид са наложителни за работещите в бранша на опазването на здравето и за работещите в домове за възрастни хора.
 Бизнесът на народен митинг поради „ зеления документ “ Бизнесът на народен митинг поради „ зеления документ “
Бизнесът излиза на митинг в 15 часа през днешния ден в цялата страна под надпис „ Всички дружно! “, съобщи БГНЕС. Българската хотелие...

Във вторник Гърция заяви за рекордните 6700 нови случая на COVID-19 и 59 смъртни случая, с което общият брой на инфектираните в страната с население към 11 млн. души доближи над 750 000 и повече от 16 000 смъртни случая от началото на пандемията.

Интензивните отделения за грижи за пациенти с ковид са с натовареност над 28%, а елементарните отделения за ковид в лечебните заведения са цялостни съвсем на половина, оповестиха публични лица.

Министърът на опазването на здравето Танос Плеврис съобщи във вторник, че от събота ще бъдат наложени по-строги ограничавания за всички неимунизирани хора в Гърция.

Всекиза имунизация или скорошно възобновяване от COVID-19, ще би трябвало да покаже негативен PCR или бърз тест, осъществен за негова сметка в частно заведение, с цел да получи достъп до необятен кръг обекти, в това число банки, публични услуги, магазини, фризьорски салони и места за развлечения.

Служителите в обществения и частния бранш също ще би трябвало да вършат по два теста седмично, спрямо един сега, с цел да влизат на работните си места.
 Два митинга на таксиметрови водачи в София Два митинга на таксиметрови водачи в София
Националният таксиметров профсъюз излиза на два митинга през днешния ден - пред Столичната община и пред Изпълнителната организация „ Автомобилна...

Около 61 % от популацията на Гърция е изцяло имунизирано, а право на имунизация имат хората на възраст над 12 години. За хората над 50 години са планувани бустерни инжекции, а от петък те ще бъдат налични за всички пълнолетни, които са получили последната си доза ваксина шест месеца по-рано.

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис отбрани решението на своето държавно управление да затегне рестриктивните мерки за неимунизирани хора, с цел да спре разпространяването на ковид, като в същото време изключи опцията за ново блокиране на територията на цялата страна.

" Сега, когато имунизацията е налична, икономическата и обществената активност няма да бъдат прекратени ", съобщи той в сряда.

Мицотакис добави, че държавното управление не желае да лишава имунизираните хора от правата, които са им предоставени, откакто са спазили рекомендациите за сигурност на учените и на страната.

" Междувременно тези, които към момента не са защитили [здравето си] с имунизацията, ще би трябвало да бъдат подложени на по-строг надзор, с по-чести проучвания, с цел да предпазят себе си и хората към тях ", сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР