Стотици граждани присъстват на протест в градинката на църквата Св.

...
Стотици граждани присъстват на протест в градинката на църквата Св.
Коментари Харесай

Стотици на протест пред МВР срещу мигрантите у нас

Стотици жители участват на митинг в градинката на църквата " Св. Седмочисленици " в столицата.


Организирани в обществените мрежи, жителите не бяха позволени пред постройката на Министерство на вътрешните работи довечера.

Протестът е под надпис „ Вън мигрантите от София “, и е проведен най-вече от юношески организации, а и множеството присъстващи са очевидно младежи.

Участниците изрично не желаят да бъдат свързвани с политически партии и се разграничават от всевъзможни опити да бъдат въвлечени в сходни диалози.

Исканията им са за извънреден непоколебим надзор при допускане на мигранти у нас, както и възбрана те свободно да се придвижват в града. На този декор полицията с поредна спецоперация за недопускане още веднъж на случаи на пердах сред мигранти или сред мигранти и български жители.

Около градинката на църквата, както и в периметъра на Министерство на вътрешните работи, полицейското наличие е извънредно засилено. Стотици служители на реда охраняват протестиращите и не позволяват вълнения.

“Протестираме, тъй като в страната се прави национално изменничество и националната сигурност е застрашена ”, съобщи Симеон Славчев от партия МИР.

“Предупреждаваме повече от месец, че в страната идват мигранти. Т.нар. " държавно управление на сглобката " позволи това да се случи с половин Шенген. Това даже не е половин Шенген, а насмешка с българските жители. Връщат ни мигранти, виждате, че през последните няколко дни напрежението в столицата набъбна - набиха дребни деца. В момента българските фамилии са застрашени ”, добави той.

Славчев настоя протестиращите да бъдат позволени до постройката на Министерство на вътрешните работи, в противоположен случай митингът ще се реалокира пред постройката на Народното събрание, където сега договарят ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за сформиране на държавно управление./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР