Стотици германски собственици на Model S на Tesla ще трябва

...
Стотици германски собственици на Model S на Tesla ще трябва
Коментари Харесай

Стотици собственици на Tesla в Германия връщат субсидията от €4000

Стотици немски притежатели на Model S на Tesla ще би трябвало да върнат получената дотация от 4000 евро, откакто като държавна организация реши, че техните първокласни коли са прекомерно скъпи, написа Bloomberg.

Около 800 водачи, които са купили колите си преди 6 март и са получили така наречен " екологичен бонус ", ще би трябвало да го върнат, съобщи Федералната работа за икономическо ръководство и надзор на износа в Германия в изказване.

Още 250 притежатели на Tesla, които са купили Model S, няма да получат заплащане, оповестиха от службата.

Всички те губят правото си да вземат участие в държавната стратегия, насърчаваща покупката на коли с акумулатори и плъгин хибриди.

Tesla ще апелира решението и ще покрие цената на
бонуса, до момента в който обстановката не бъде позволена, оповестиха от компанията в изказване по електронната поща.

" Както демонстрира нашият уеб уебсайт, всеки в Германия постоянно е бил в положение да поръча базовата версия на Model S, която е под изискваното ценово равнище и ние доставяхме такива коли на клиенти ", се споделя в изказването.
Германия субсидира електрически коли, чиято базова цена не надвишава 60 000 евро. Службата извади Model S от листата си с коли, които могат да се класират през ноември, откакто научи, че базовият модел на седана не е разполагаем в Германия.

Скок на продажбите

" За страдание диалозите с Tesla не доведоха до решение ", се споделя в изказването на държавната работа, съгласно което задачата е била да се избегне навреждането на клиентите.

Продажбите на електрически коли в Германия набъбнаха с 64% през първата половина на годината, с което страната поведе първите 5 пазара в Европейския съюз.

Междувременно продажбите на моделите S и X се намалиха с към 1/3 от началото на 2018 година, съгласно Федералния орган по превоза.

Германците, закупили своя Model S след 6 март, ще получат дотацията, откакто Tesla потвърди, че клиентите могат да поръчват и да им бъде доставен базов автомобил, струващ най-много 60 000 евро, показват от немската работа. /money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР