Стотици демонстрираха днес в Сокото, Северозападна Нигерия, в знак на

...
Стотици демонстрираха днес в Сокото, Северозападна Нигерия, в знак на
Коментари Харесай

Убиха с камъни на студентка християнка в Нигерия, протест за освобождаването на заподозрените |

Стотици демонстрираха през днешния ден в Сокото, Северозападна Нигерия, в символ на митинг против ареста на двама студенти след убийството на студентка християнка, упрекната в осквернение, предава БТА.

Десетки студенти от школата „ Шеху Шагари “ пребиха в четвъртък с камъни Дебора Самюъл, след това изгориха тялото й, откакто прочетоха неин коментар в обществените мрежи, сметнат за засегнатост на пророка Мохамед.

Полицията заяви, че е арестувала двама мъже и търси други обвинени за убийството, снимани на видеозапи, обиколил обществените мрежи.

Млади мюсюлмани реагираха през днешния ден, като излязоха по улиците на Сокото, настоявайки обвинените да бъдат освободени.

Някои стачкуващи се насочиха към двореца на Мохамед Саад Абубакар, султан на Сокото и върховен ислямски престиж в Нигерия, който жигосах убийството и изиска виновниците да бъдат съдени. Тълпата искаше полицията да спре преследването на лицата, разпознати като участници в убийството, съобщи за Агенция Франс Прес Ибрахим Аркила, локален гражданин.

Силите за сигурност, охраняващи двореца, настояха стачкуващите да се разпилян, само че те станаха неконтролируеми, уточни Бубе Андо, живеещ наоколо.

Полицията и бойците хвърлиха гранати със сълзотворен газ, стреляха във въздуха и съумяха да разпилян тълпата, добави той.

После ядосаното голям брой потегли към центъра на града, където се опита да разграби магазини – благосъстоятелност на християни, само че силите на реда го разпръснаха, сподели различен локален човек, Фарук Данхили. Според него градът към този момент се е поуспокоил.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР