Стотици демонстранти във Вашингтон и Ню Йорк протестираха с призив

...
Стотици демонстранти във Вашингтон и Ню Йорк протестираха с призив
Коментари Харесай

Мирни протести против военни действия срещу Иран в САЩ

Стотици стачкуващи във Вашингтон и Ню Йорк стачкуваха с апел за деескалиране на напрежението сред САЩ с Иран и разрешаване на спора посредством дипломатически средства, оповестява сътрудник на РИА Новости, представен от БГНЕС.

Активисти във Вашингтон, скандиращи „ Не на войната! “, се събраха в четвъртък вечерта в постройката на Капитолия. Няколко протестиращи, облечени в оранжеви одежди, сходни на затворническите, държаха извърнат американски байрак. Възрастен деец, който се причисли към тях, изясни, че по този начин във Военноморските сили на САЩ се предизвестява за злополучие. По този метод стачкуващите посочваха, че цялата страна е в неволя.
Призив на част от събралите се можете да видите в идващото видео.

В Ню Йорк няколкостотин пацифисти се събраха пред постройката на общинския център в Долен Манхатън.

Шествията във Вашингтон и Ню Йорк бяха измежду първите от над 200 събития, които коалиция от пацифистки организации възнамерява да организира в цялата страна тези дни. Демонстрациите минаха спокойно и без конфликти със чиновниците на реда.
Още на 5 януари хиляди излязоха по улиците в Ню Йорк, Чикаго, Вашингтон и Сан Франциско.

Кризата сред САЩ и Иран ескалира след гибелта на иранския военачалник Касем Сюлеймани в Ирак при започване на януари вследствие на американска специфична интервенция. В отговор Иран изстреля ракети по бази в Ирак, където се намира американската войска. Според Вашингтон никой от американските жители не е потърпевш, била е унищожена единствено техника. Техеран съобщи, че офанзивата не е целяла да унищожи американски бойци.
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп съобщи, че Вашингтон ще употребява нови и по-строги стопански наказания, с цел да оказва напън върху  Иран, а иранската страна от своя страна даде обещание да не подхваща нови офанзиви, в случай че американците не го създадат първи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР