Стотици близки, приятели и колеги си взимат днес в Стара

...
Стотици близки, приятели и колеги си взимат днес в Стара
Коментари Харесай

Сбогуваме се със световноизвестния оперен певец Камен Чанев

Стотици близки, другари и сътрудници си взимат през днешния ден в Стара Загора последно „ Сбогом “ със световноизвестния оперен артист Камен Чанев. Любимецът на публиката на 56 години загуби най-тежката борба в живота си с подлия и безмилостен COVID-19, съобщи БГНЕС.

Камен Чанев е най-успешният български тенор с интернационална кариера. Той беше солист на Националната опера, както и на Пражката. Камен Чанев е роден през 1964 година, приключва Френската гимназия в родния си град Сливен, а по-късно Държавната музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров “ – София.

Специализира в Рим, в Академията на Борис Христов. Работил е с Александрина Милчева, Гена Димитрова, Леоне Маджера (пианистът на Лучано Павароти). Лауреат е на състезанието „ Йоси Бьорлинг “, Швеция.

През 1992 година стартира работа в Софийската опера. След пет сезона се мести в Прага, където пее в продължение на две години. Изявява се в главния теноров репертоар – с изключение на в България и на огромните оперни подиуми в Европа, Азия и Съединени американски щати. Има влиятелни задължения на сцените на Виенската Щатсопера (в функциите на Де Грийо от „ Манон Леско “ и на Пинкертон от „ Мадам Бътерфлай “) и на Арена Ди Верона (Калаф от „ Турандот “). От 2016 година е в трупата на Държавна опера – Стара Загора.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР